x 
Καλάθι - Total 0,00 €

  • Το καλάθι σας είναι άδειο.

Logo arc2

Blog - Πρόσφατα άρθρα

Η σημασία της βαθμονόμησης και συντήρησης των μετρητών Ph για επιτυχημένες καλλιέργειες

Η σημασία της βαθμονόμησης και συντήρησης των μετρητών Ph για επιτυχημένες καλλιέργειες

Η μέτρηση των επιπέδων του pH είναι μια βασική και αναντικατάστατη διαδικασία για την επιτυχία μιας υδροπονικής καλλιέργειας. Η σωστή ρύθμιση του pH στο θρεπτικό διάλυμα θα βοηθήσει ένα φυτό να ευδοκιμήσει, ενώ τα λάθος επίπεδα pH μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένεια ή και θάνατο του φυτού.
Η συνεχής παρακολούθηση του pH του θρεπτικού διαλύματος με μετρήσεις είναι το κλειδί για να εξασφαλίσετε πως τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να απορροφηθούν από τα φυτά σας καθώς αναπτύσσονται και ανθίζουν. Όμως, ακόμη και η συχνή μέτρηση του pH του θρεπτικού διαλύματος σας, χωρίς τακτική συντήρηση του μετρητή pH δε θα σας βοηθήσει να πετύχετε καλά αποτελέσματα.
Στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε βασικές συμβουλές για την φροντίδα του μετρητή pH ώστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο της δυνατότητες της συσκευής και να πετύχετε την μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής του αισθητήρα (probe) μειώνοντας το κόστος της συχνής αντικατάστασης του.

περισσότερα [...]


Υδροπονικά συστήματα Ebb and Flow με κάδους (γνωστά και ως Flood and Drain)

Υδροπονικά συστήματα Ebb and Flow με κάδους (γνωστά και ως Flood and Drain)

Τα συστήματα Ebb and Flow (γνωστά και ως Flood και Drain) εφαρμόζονται ευρέως από τους καλλιεργητές υδροπονικής για πολλούς λόγους. Είναι μια μέθοδος που συνδυάζει αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα, απλότητα λειτουργίας και χαμηλό κόστος αρχικής επένδυσης. Επίσης μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες διαρρυθμίσεις, ώστε να ταιριάζει σε οποιοδήποτε διαθέσιμο χώρο (εσωτερικό και εξωτερικό, σε 1 ή και περισσότερα επίπεδα). Είναι ιδανική για την καλλιέργεια μικρού έως και μεσαίου μεγέθους φυτών, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και για μεγαλύτερα φυτά.
Στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε τον τον τρόπο λειτουργίας και τα βασικά μέρη ενός τέτοιου συστήματος.

περισσότερα [...]


Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί στα υδροπονικά συστήματα-οφέλη και τρόπος εφαρμογής

Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί στα υδροπονικά συστήματα-οφέλη και τρόπος εφαρμογής

Ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για να αναβαθμίσετε το υδροπονικό σας σύστημα είναι απλά εισάγοντας στην καλλιέργεια σας ορισμένους ωφέλιμους μικροοργανισμούς.

Τα ωφέλιμα μικρόβια ανταγωνίζονται τα παθογόνα προστατεύοντας τα φυτά σας από βλαβερούς μικροοργανισμούς, αλλά διευκολύνουν και την απορρόφηση του θρεπτικού διαλύματος και ιδιαίτερα του αζώτου. Μέσω των αποικιών που δημιουργούν στη ρίζα, τις καθιστούν μεγαλύτερες και δυνατότερες, πράγμα που κάνει τα φυτά σας πιο υγιή και εύρωστα.

Φυσικά η χρήση τους δεν είναι τόσο απλή, ιδιαίτερα αν μιλάμε για την εφαρμογή τους σε υδροπονικά συστήματα. Ο καλλιεργητής πρέπει να εξασφαλίσει την επιβίωση των μικροοργανισμών που παρέχει στο σύστημα αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες που θα εγγυηθούν τον πολλαπλασιασμό τους.

Παρακάτω αναφέρονται ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την επιβίωση και τη σταθερότητα του πληθυσμού των ωφέλιμων μικροοργανισμών στο υδροπονικό σας σύστημα.

περισσότερα [...]


Γιατί να χρησιμοποιήσω υπόστρωμα διογκωμένης αργίλου στο υδροπονικό μου σύστημα;

Γιατί να χρησιμοποιήσω υπόστρωμα διογκωμένης αργίλου στο υδροπονικό μου σύστημα;

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες όσων επιλέγουν την υδροπονική μέθοδο καλλιέργειας είναι το κόστος των υλικών. Είναι προφανές ότι κανείς δεν έχει απεριόριστο προϋπολογισμό προς διάθεση, συνεπώς είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζετε ορισμένους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μειωθεί το κόστος χωρίς την υποβάθμιση της καλλιέργειας. Τα βότσαλα (χαλίκια) διογκωμένης άργιλου (expanded clay pebbles) είναι μια από τις λειτουργικότερες και οικονομικότερες λύσεις στο πρόβλημα της επιλογής υποστρώματος καλλιέργειας.

Φυσικά, για να προκύψουν τα επιθυμητά αποτελέσματα πρέπει να εφαρμοστούν και οι κατάλληλες τεχνικές, ορισμένες από τις οποίες παρατίθενται στη συνέχεια. Αν θέλετε να είστε βέβαιοι ότι θα κάνετε την καλύτερη χρήση της αργίλου ως υπόστρωμα σε συνδυασμό με τη σωστή λίπανση, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

περισσότερα [...]


Αναγόμωση Φίλτρων Άνθρακα: Οικονομική, αποτελεσματική και οικολογική

Αναγόμωση Φίλτρων Άνθρακα: Οικονομική, αποτελεσματική και οικολογική

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι έντονες και βαριές μυρωδιές μπορεί να είναι σοβαρό πρόβλημα.

Η καλύτερη λύση για τις οσμές είναι τα φίλτρα άνθρακα που είναι η πιο οικονομικά αποδοτική, αποτελεσματική και ασφαλής επιλογή. Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν ενεργό άνθρακα για την απορρόφηση των οσμών και άλλων ακαθαρσιών από τον αέρα που περνάει μέσα από το φίλτρο. Ο χρόνος ζωής τους μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και 2 έτη) και εξαρτάται από την ποιότητα του ενεργού άνθρακα (ο πρωτογενής ενεργός άνθρακα σε κοκκώδη μορφή είναι η καλύτερη ποιότητα), την ποσότητα του άνθρακα με την οποία είναι γεμισμένο το φίλτρο (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο) κλπ.

Μόλις αρχίσουν να διαρρέουν οσμές από το φίλτρο τότε πρέπει να γίνει αντικατάσταση ή αναγόμωση του φίλτρου, κατά προτίμηση με πρωτογενή ενεργό άνθρακα για να εξασφαλιστεί η μέγιστη διάρκεια ζωής και η αποτελεσματικότητα του αναγομωμένου φίλτρου.

περισσότερα [...]


Ενισχυτικά Ανάπτυξης- Ο τρόπος να ανέβετε επίπεδο

Ενισχυτικά Ανάπτυξης- Ο τρόπος να ανέβετε επίπεδο

Οι περισσότεροι καλλιεργητές υδροπονίας, προβληματίζονται και απογοητεύονται από το γεγονός ότι πετυχαίνουν περίπου το ίδιο επίπεδο ανάπτυξης των φυτών τους σε κάθε περίοδο καλλιέργειας. Στον κόσμο της υδροπονίας, ο στόχος είναι κάθε φορά να αυξάνονται οι αποδόσεις. Δυστυχώς, λίγοι καλλιεργητές υδροπονίας καταφέρνουν να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό των φυτών τους. Η καλλιέργεια σύντομα φτάνει σε ένα επίπεδο όπου δεν φαίνεται να «σηκώνει» επιπλέον βελτιώσεις στην ποιότητα ή την ποσότητα της απόδοσης. Αυτό είναι απογοητευτικό, διότι ουσιαστικά δεν απαιτείται κατ' ανάγκη μεγάλη επένδυση ή χρόνια εμπειρίας στην υδροπονία, προκειμένου να ανέβει το επίπεδο της απόδοσης . Στην πράξη, το μόνο που χρειάζεται πραγματικά είναι λίγη παραπάνω τεχνογνωσία και φυσικά πρόσβαση σε κατάλληλα προϊόντα και τεχνικές ενίσχυσης της ανάπτυξης (Grow Enhancer).

περισσότερα [...]


Τα Θρεπτικά διαλύματα στην Υδροπονία

Τα Θρεπτικά διαλύματα στην Υδροπονία

Η υδροπονία είναι μια αποτελεσματική και άκρως παραγωγική καλλιεργητική μέθοδος. Ενώ ετυμολογικά σημαίνει καλλιέργεια μέσα σε νερό, ο όρος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών γεωργικών μεθόδων. 

περισσότερα [...]


Γιατί τα Ενισχυτικά Ανθοφορίας λειτουργούν τόσο καλά;

Γιατί τα Ενισχυτικά Ανθοφορίας λειτουργούν τόσο καλά;

Όλοι όσοι έχουν χρησιμοποιήσει ένα ενισχυτικό ανθοφορίας από έναν αξιόπιστο παραγωγό μπορούν να σας διαβεβαιώσουν πόση διαφορά έκανε η χρήση αυτών των προϊόντων στην καλλιέργεια τους. 

περισσότερα [...]